{ Getting used to the pain }

Please help me so that I can say goodbye to everyone and bid farewell with a smile

The moment I’ve always dreamed about breaks down and after everyone I believed would stay by me, leaves

The pieces of my memory if among them, just one, just one moment became strength to me

Sometimes when you realize there is no one by your side, you know it’s time to learn how to face things alone

They believe in my fake smiles and get suprised when I say I’m depressed

Am I not so good at hiding and controlling my feelings or are you just another liar saying you will help me if I tell you the truth?


( S T A Y - S T R O N G)











B R O K E N
I don't deserve this pain
Me

You see that girl? She looks so happy right?Smiling everytime and Dying inside. She's hurt.Tired of all the drama. Tired of not being good enough.Tired of life.But she doesn't want to look weak and attention seeking.She keeps it inside.Acts like everything gonna be okay but cries at night.So everybody thinks that she's the happier person they know.That she doesn't have any problems. If only the know the truth ....



Step Here

PT3
Wednesday, December 10, 2014 | 3:09 PM | 0 comments
Tumblr

 Kau ingat best ke rasa freedom ni? dalam erti kata lain bebas ye bebas daripada exam yang membunuh jiwa raga kau; Pentaksiran Tingkatan Tiga; PT3. Nampak remeh. Nampak senang. Nampak macam cuma tukar nama je. Hello............................Tak semudah yang di sangka ok. Memandangkan aku, kami batch pertama yang rasa nikmatnya pt3 ni. it sucks! dalam bulan 7 baru dalam real format depan mata. can u imagine it??????????? bulan 10 dah kena hadap. benda memang 100% tukar. No more bulat bulat question. No more kau tembak tembak if kau taktahu. Cerita dia kalau kau taktahu memang habis failed. Nak dijadikan cerita start bulan 7 semua dah struggle. dengan cikgunya lagi dok pulun mengajar habis habisan. aku sebagai pelajar yang lambat pickup memang payah nak faham. idk why. maybe cikgu expect semua budak kelas depan pandai. senang faham and blablabla. BIG NO OKAY! aku tak rasa dalam kelas tu semua boleh catchup

 pejam celik pejam celik dah bulan 10. bermulalah exam pt3 yang memang paling ditakuti. takut ke ??? kah! ya takut. permulaan hari peperiksa dah kena hadap matematik; subjek paling paling paling dan paling aku lemah......................... habis exam math automatik menangis weh. aku tak dapat jawab T.T bukan sebab aku tak baca. bukan sebab aku tak study. tapi memang soalan diluar jangkaan. KBAT is everywhere. Kemahiran Berfikir Aras Tinggi. Ingat otak aku apa? Halamak risau sangat result math aku. cukuplah aku pegang title lulus. tu pun satu kebanggan buat aku. 

Now. counting the days.......... tik tok tik tok.13 days to go till result keluar. aku takut. takut kecewakan mak ayah.............. aku dapat rasa keputusan aku tak membanggakan. tapi aku letgo benda tu. takut makin difikir tetiba jadi kenyataan. i dont want. semoga dipermudakan segalanya.



Newer Post
Older Post